Jag skapar

minnen som berör

Om MIG

Sången har alltid varit mitt största intresse, min passion, och när jag sjunger lever jag som mest. Jag sjunger året runt på begravningar, lunchkonserter och på fest- och mingeltillställningar. På sommaren anlitas jag framförallt till sommarkonserter och bröllop.

Jag uppträder i olika konstellationer med olika musiker och sångare, beroende på önskemål och tillgänglighet. På senare år har det blivit mer och mer med Sundborns Kapell. Vi är en trio som spelar på fester, jubileum, vernissage och liknande. 

År, 2020, gjorde jag min tv-debut som sångerska då jag medverkade i SVTs Midsommarkonsert från Mollösund. Det var en ynnest att få öppna programmet med sången "För kärlekens skull" och dessutom få sjunga duett med Timo Räisänen. Tyvärr ligger inte programmet uppe på svtplay längre.

1998 spelade jag in en skiva med bröllopssånger i studio bohus i Kungälv och för några år sedan kom den ut på  Spotify. Min version av Du måste finnas har spelats över 400 000 gånger.

Jag är Sopran och har klassisk skolning i grunden. Jag började ta sånglektioner redan i femte klass och fortsatte upp till gymnasiet. Som 20-åring blev jag uppmärksammad av Kungsbacka Begravningsbyrå då jag sjöng på en släktings begravning och det var så jag kom in på banan att sjunga på begravningar och bröllop. Och jag anlitas än idag av Kungsbacka Begravningsbyråer.


Efter gymnasiet gick jag Musikallinje på Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke. Där lärde jag mig att använda sceniskt uttryck och att sjunga olika stilar.

De efterföljande åren var jag aktiv vid Redbergsteatern och på Älvsborgs fästning i Göteborg och medverkade i flera olika musikteaterföreställningar. 


"Jag känner mig helt trygg när Emelie sjunger och jag gråter alltid för att hon sjunger så vackert. Emelie är så professionell och får alltid mycket beröm av våra gäster, hon är i klass med Helen Sjöholm <3. Vi har anlitat Emelie både på vårt bröllop och på begravningar."

- Jannike Hallbäck

Under åren då jag bildade familj gjorde jag uppehåll med att sjunga för publik men de sista tre åren har jag sjungit mer och mer och jobbar idag halvtid som sångerska. Den andra halvan arbetar jag som professionell coach. Det är fantastiskt roligt att få arbeta med det jag älskar, både att få berika människors liv med sång och att få coacha människor i deras utveckling är något jag brinner för. Läs mer om min coachverksamhet - Sundborn Coaching här.

Jag är 47 år och bor i Kullavik söder om Göteborg. Jag tar främst uppdrag som innebär ca en timmes körning, men om jag har möjlighet tar jag mig även längre bort. 

© Copyright Emelie Sundborn

Kontakt: emelie.sundborn@gmail.com /  0709-38 00 38